Velkommen til VM i Skreifiske

Vinterens heftigste eventyr

VM i Skreifiske er en festival og fiskekonkurranse som arrangeres i slutten av Mars hvert år. Festivalen går over to dager, med konkurransene Lofotcupen (fredag) og VM i Skreifiske (lørdag). Med høye fjell, rå natur og lofot-havet som arena er dette å regnes som en av Norges største og heftigste fiskekonkurranser.

Hva trenger jeg for å delta?

Først og fremst, fiskestang eller håndsnøre. Det er ikke tillatt med fiskehjul eller andre hjelpemidler.

Dersom du ikke ønsker å ta med deg utstyr, finnes det flere butikker i Svolvær som kan hjelpe deg med enten billig eller dyrt utstyr. 

Det neste på listen er gode og varme klær. Lofothavet kan være både vått, vindfullt og kaldt. Ull-undertøy, hodeplagg og hansker er å anbefale!

Flytevest eller flytedress er påbudt. Alle båter som vi leier inn til konkurransen skal være utstyrt med flytevest til alle ombord. Men, for ekstra komfort kan det være lurt å enten leie eller investere i en god og varm flytedress. 

Mat og varm drikke. Med 5 timer aktivt fiske har kroppen godt av energi. Pakk en god matpakke med varm drikke før du reiser ut. Noen av båtene vi leier inn har servering ombord, men dette er svært individuelt og ikke påkrevd, så det er på ingen måte noen garantier for dette. 

Dersom du overnatter på Thon eller Scandic, kan du pakke niste ved frokostbuffeten.

Hvordan kommer jeg meg til Svolvær?

Avhengig av hvor du befinner deg, men beste måten er med fly eller båt.
Til Svolvær ankommer Widerøe på Helle flyplass, ellers er det hurtigruten eller hurtigbåt fra Bodø. Det er også mulig å fly til Harstad/Evenes. Lander du på Evenes er det ca 2 timers busstur til Svolvær, eller leiebil. Se 177nordland for komplette bussruter.

Leibil er også tilgjengelig (Evenes/Svolvær/Leknes)

Hvor skal jeg overnatte?

Vi har et godt samarbeid med hotell-næringen i og rundt byen. Merk at «VM Helgen» blir fort fullbooket, så da kan det være lurt å se seg om mot alternative løsninger, AirBnb er blitt populært, du kan også sjekke våre Facebook-sider.

Hvor skal jeg møte opp?

Alle deltagere må hente ut sitt deltagerkort i sekretariatet f.o.m. Torsdag (I foajeen på Thon Hotel Svolvær) åpningstider for sekretariatet finner du her. Etter du har mottatt ditt deltagerkort vil du også få informasjon om hvilken båt du skal delta på og lokasjonen for båten i havna. Dersom du for modning ikke skulle finne fram til båten, kan du alltids spørre vår havn-koordinator om hjelp, let etter gule refleksvester med «vertskap». 

Se også fiskeregler og priser for mer informasjon 

Loading cart ...