Velkommen til VM i Skreifiske

Vinterens heftigste eventyr

VM i Skreifiske er en festival og fiskekonkurranse som arrangeres i slutten av Mars hvert år. I 2024 feirer vi 30 år med VM! Festivalen går derfor over tre dager, med konkurransene Lofotcupen på torsdag, Skreicupen på fredag og VM i Skreifiske lørdag. Med høye fjell, rå natur og lofot-havet som arena er dette å regnes som en av Norges største og heftigste fiskekonkurranser.

Hva trenger jeg for å delta?

For å delta i VM i Skreifiske 2024, vil deltakere trenge følgende:

Fiskeutstyr: Du vil trenge en egnet havfiskestang, snelle, snøre, kroker, og annet nødvendig utstyr for fisking etter skrei. Utstyret bør være i god stand og tilpasset fiskeforholdene i Lofoten. Det er ikke tillatt med fiskehjul eller andre hjelpemidler. Dersom du ikke ønsker å ta med deg utstyr, finnes det flere butikker i Svolvær som kan hjelpe deg med enten billig eller dyrt utstyr. Selstad, Refa, Biltema og andre butikker selger fiskeutstyr. 

Overnatting: Vi har gode avtaler med overnattingsbedriftene i området. Ved bestilling av billetter til VM i Skreifiske vil alle deltakere få en ordrebekreftelse med rabattkoder for samarbeidspartnere av VM etter kjøp. 

Mat og drikke: Med 5 timer aktivt fiske har kroppen godt av energi. Pakk en god matpakke med varm drikke før du reiser ut. Noen av båtene vi leier inn har servering om bord, men dette er svært individuelt og ikke påkrevd, så det er på ingen måte noen garantier for dette.

Eventuell reiseforsikring: Det kan være lurt å ha reiseforsikring som dekker uforutsette hendelser, inkludert kanselleringer, medisinske behov og tyveri av utstyr.

Respekt for regler: Respekter lokale fiskekvoter og regler for bærekraftig fiske. Delta i arrangementet med et fokus på bevaring av skreien og miljøet. Det er egne regler for eksport av fisk! Sjekk Tolletaten om du planlegger å ta fisk over grensen

Vær oppmerksom på at krav, regler og detaljer kan forandres frem mot VM i Skreifiske 2024. Det er viktig å følge våre retningslinjer og holde deg oppdatert på eventuelle endringer i arrangementet.

Det neste på listen er gode og varme klær. Lofothavet kan være både vått, vindfullt og kaldt. Ull-undertøy, hodeplagg og hansker er å anbefale!

Flytevest eller flytedress er påbudt. Alle båter som vi leier inn til konkurransen skal være utstyrt med flytevest til alle ombord. Men, for ekstra komfort kan det være lurt å enten leie eller investere i en god og varm flytedress. 

Hvordan kommer jeg meg til Svolvær?

Avhengig av hvor du befinner deg, men beste måten er med fly eller båt.
Til Svolvær ankommer Widerøe på Helle flyplass, ellers er det hurtigruten eller hurtigbåt fra Bodø. Det er også mulig å fly til Harstad/Evenes. Lander du på Evenes er det ca 2 timers busstur til Svolvær, eller leiebil. Se 177nordland for komplette bussruter.

Leibil er også tilgjengelig (Evenes/Svolvær/Leknes)

Hvor skal jeg overnatte?

Vi har et godt samarbeid med hotell-næringen i og rundt byen. Merk at «VM Helgen» blir fort fullbooket, så da kan det være lurt å se seg om mot alternative løsninger, AirBnb er blitt populært, du kan også sjekke våre Facebook-sider.

Hvor skal jeg møte opp?

Alle deltagere må hente ut sitt deltagerkort i sekretariatet f.o.m. torsdag morgen (I foajeen på Thon Hotel Lofoten) åpningstider for sekretariatet finner du her. Etter du har mottatt ditt deltagerkort vil du også få informasjon om hvilken båt du skal delta på og lokasjonen for båten i havna. Dersom du ikke skulle finne fram til båten, kan du alltids spørre våre kaiverter om hjelp. De vil være lokalisert på torget i Svolvær og vet hvor alle båtene ligger.  

Se også fiskeregler og priser for mer informasjon 

Fiskeriminister Bjørnar Skjæran